SEMANA DA
CIENCIA: Ano Internacional dos Legumes
Os nosos alumnos de 2º de Bacharelato, 3º da ESO e os
de CAAP de 4º, este ano, durante a
semana da ciencia, propóñennos sensibilizar aos seus compañeiros sobre as
vantaxes nutricionais dos legumes. Estas actividades permitirannos coñecer como
se investiga con estes alimentos e cales son algunhas das súas propiedades.
Neste vídeo
contannos o que pretendían e algunhas cousiñas máis
O fixeron moi ben. Algúns profes teranse que por as pilas
Actualmente
os legumes enténdense como parte dunha
produción de alimentos sustentable encamiñada a lograr a seguridade
alimentaria. Algúns dos obxectivos deste Ano son: fomentar conexións ao longo
de toda a cadea alimentaria para aproveitar mellor as proteínas derivadas dos
legumes, incrementar a produción mundial de legumes, utilizar de maneira máis
apropiada a rotación de cultivos e facer fronte aos retos que existen non
comercio de legumes.
Vídeo
leguminosas: Un viaje alrededor del planeta a través de las legumbres
Portal
de ciencia galega: GCIENCIA
Paxina
CSIC semana da ciencia
Libro oficial do ano internacional dos
legumes: Legumbres, semillas nutritivas para un futuro sostenible.
Publicado por la FAO. Treinta recetas de
10 chefs internacionales. Información de todas las variedades de leguminosa.
Beneficios para la salud. Importancia cultural en el mundo.
Comentarios
Publicar un comentario